Saturday, January 30, 2010

:. BISKUT SUSU BERSANTAN .:

BAHAN-BAHAN

110 GM TEPUNG GANDUM
60 GM TEPUNG JAGUNG
½ SUDU TEH BIKARBONAT
30 GM SERBUK SANTAN
30 GM TEPUNG AIS KRIM
110 GM MENTEGA
70 GM GULA AISING
COKLAT CIP SECUKUPNYA

CARA MEMBUATNYA

1.SATUKA TEPUNG GNDUM, TEPUNG JAGUNG. BIKARBONAT, SERBUK SANTAN DAN TEPUNG AIS KRIM DI DALAM MANGKUK BESAR. GAULKAN AGAR BERCAMPUR RATA
2.DALAM MANGKUK LAIN PUKUL MENTEGA DAN GULA AISING HINGGA SEBATI.
3.CAMPURKAN BAHAN KERING DAN ADUNAN MENTEGA TDI. ULI PERLAHAN2 HINGGA MENJADI DOH.
4.AMBIL SEDKIT DOH DAN BENTUKAN BULAT.
5.SUSUN JARAK 3sm DI ATAS TIN PEMBAKAR BERLENGSER MAJERIN. INI KERANA IA AKAN MENGEMBANG SETELAH MASAK. HIAS DENGAN COKLAT CIP DI TENGAHNYA
6.BAKAR PADA SUHU 175c SELAMA 20 MINIT ATAU HINGGA MASAK.

No comments:

Post a Comment