Saturday, January 30, 2010

:. BISKUT VANILLA OAT .:

BAHAN-BAHAN

50 GM GULA KASTOR
100 GM MENTEGA
1 SUDU ESEN VANILLA
140 GM TEPUNG GANDUM – DI AYAK
1 BIJI PUTIH TELUR- UTK DI SAPU
20 GM OAT SEGAR
4 BIJI CERI MERAH


CARA MEMBUATNYA

1.PUKUL GULA KASTOR, MENTEGA DAN ESEN VANILLA HINGGA SEBATI
2.MASUKKAN TEPUNG GANDUM DAN ULI PERLAHAN2 MENJADI DOH YANG LEMBUT.
3.AMBIL SEDIKIT DOH DAN BUAT SEPERTI BEBOLA. CELUP KE DALAM PUTIH TELUR DAN SALUTKAN DENGAN OAT.
4.ATUR BEBOLA INI ATAS TIN PEMBAKAR BERLESNGSER MAJERIN. HIAS DENGAN CERI DI TENGAHNYA.
5.BAKAR PADA SUHU 170c SELAMA 15 – 20 MINIT.
6.BIAR BISKUT SEJUK ATAS REDAI SEBELUM DI SIMPAN DI DALAM BEKAS KEDAP UDARA.

No comments:

Post a Comment